Chleb IMUGERM to nasza kolejna nowość, która powstała przy współpracy z GoodMills Innovation.
Wypiek charakteryzuje miękki miękisz i chrupiąca skórka. Zawartość płatków ziemniaczanych utrzymuje pieczywo dłużej świeże. W chlebie znajdziecie również kiełki pszenicy, w dietetyce określane mianem SUPERFOOD.
Kiełki pszenicy to istna bomba witaminowa – zawierają bowiem witaminy z grupy B, C i E. W kiełkach pszenicy znajduje się też dużo składników mineralnych, m.in: magnez, żelazo czy wapń. Kiełki pszenicy są bogate w błonnik, przez co pozytywnie wpływają na nasz układ trawienny.
Badania potwierdzają, że chleb IMUGERM jest źródłem cynku oraz kwasu foliowego.
Kształt oraz smak pieczywa, sprawiają, że staje się on idealną propozycją na grilla. A przecież sezon grillowy tuż, tuż!
Chleb IMUGERM od 28 marca zawitał na półkach naszych punktów firmowych #Chlebek oraz kawiarni #StKlemens w Krośnie Odrzańskim i Zielonej Górze. Jest to produkt testowy, jego stała obecność w naszym asortymencie zależy od Waszych pozytywnych opinii, na które z niecierpliwością czekamy 🙂